Is Apple bezig met iOS 5.0?

Ontwikkelaars van apps voor de iPhone en iPad kunnen crash reports ontvangen, indien er een fout optreedt met een van hun apps. Een developer gaf gisteren aan dat hij een iOS 5.0 crash report ontving. Dat is natuurlijk wel zeer bijzonder, aangezien er nog helemaal geen iOS 5.0 beschikbaar is. Hoogstwaarschijnlijk is Apple dus aan het testen met een nieuwe iOS, iOS 5.0.

iOS 5.0

De crash bleek te maken te hebben met de MKUserLocationBreadCrumb (zoals op de afbeelding te zien is). Dit is een API die gerelateerd is aan de iOS kaart en locatie functies. En dat is meteen weer een interessant nieuwtje. Dit zou er namelijk op kunnen wijzen dat Apple sommige kaart en locatie API’s gaat veranderen in het nieuwe iOS 5.0.

iOS 5 zal waarschijnlijk in Juni gepresenteerd worden op het WWDC. De echte release wordt pas in september verwacht, samen met de iPhone 5.

UPDATE: De app ontwikkelaar geeft aan dat vier van de vijf iOS 5.0 hits afkomstig zijn van AT&T. Ook AT&T is dus waarschijnlijk aan het testen met de nieuwe versie van iOS.

iOS 5.0 AT&T

Zoals in de bovenstaande afbeelding te zien is, testte Apple iOS 5.0 met een eerste generatie iPad, terwijl AT&T gebruik maakte van de iPhone 4. Dit geeft aan dat iOS 5 waarschijnlijk niet per se een dual-core A5 processor nodig heeft.

Een antwoord op “Is Apple bezig met iOS 5.0?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *