Wat is een iPhone?

De iPhone is de eerste en enige mobiele telefoon die Apple heeft ontwikkeld. De smartphone is voor veel verschillende dingen te gebruiken: bellen, internetten, muziek luisteren, foto’s maken, spelletjes spelen, mailen, sms’en enzovoort.

Begin 2007 werd de iPhone aangekondigd door de topman van Apple Inc., Steve Jobs. Ongeveer zes maanden later gingen de eerste toestellen over de toonbank in de VS en eind 2007 werd de iPhone ook verkocht in een aantal Europese landen. Ook Nederlandse bedrijven gingen toen dus de iPhone verkopen.

Een van de kenmerken die de iPhone zo revolutionair maakte, was de bediening door middel van een touchscreen. Om de bediening zo goed mogelijk te maken, heeft Apple voor de iPhone een eigen op Mac OS X gebaseerd besturingssysteem ontwikkeld: iOS. Later zijn ook veel andere producenten begonnen met het ontwikkelen van mobiele telefoons met touchscreen, en daarvoor geoptimaliseerde besturingssystemen.

Afbeelding van de iPhone original, iPhone 3G en iPhone 4

In 2008 werd de tweede versie van de iPhone al weer aangekondigd, de iPhone 3G. Weer ongeveer een jaar later werd de opvolger, de iPhone 3GS, bekend gemaakt. Deze iPhone zou in vergelijking met de iPhone 3G een stuk sneller zijn. In 2010 werd de iPhone 4 uitgebracht. Deze vernieuwde iPhone heeft onder andere een Retina scherm met een zeer hoge resolute en een 5 megapixel camera met ledflits, waarmee ook HD, High Definition, video’s gemaakt kunnen worden. Ten slotte is de iPhone 4 nog sneller dan zijn voorgangers en maakt de telefoon multitasking mogelijk.

2 Antwoorden aan “Wat is een iPhone?”

  1. Ik blijf die eerste iPhone toch nog steeds het mooiste vinden.
    Ben wel benieuwd naar de iPhone 5, maar die zal niet veel veranderen ten opzichte van de iPhone 4 denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *