5 tips om je bereik op TikTok te vergroten

Tegenwoordig kent bijna iedereen de app TikTok wel. Sinds een aantal jaren is TikTok het snelst groeiende social media platform. Dit is terug te zien aan het aantal gebruikers dat er de laatste jaren bij zijn gekomen en de toegevoegde waarde die TikTok kan bieden voor bijvoorbeeld bedrijven of influencers. In deze blog lees je daarom ook dé 5 tips hoe je TikTok het effectiefst kunt inzetten om je bereik te vergroten.

 1. Het gebruiken van relevante hashtags
  Door de juiste hashtags te gebruiken, zorg je ervoor dat jouw videoclips worden weergegeven aan mensen die geïnteresseerd zijn in jouw niche. Daarnaast is het ook zo dat gebruikers van TikTok specifiek zoeken op hashtags omdat ze weten dat relevante accounts deze hashtags gebruiken. Probeer dus hashtags te gebruiken die interessant zijn voor jouw doelgroep. Denk goed na over wie jouw doelgroep is en waar zij naar op zoek zijn. Vermeld deze woorden als hashtags in je content.
 2. Maak je content uniek en interessant
  TikTok-gebruikers zijn op zoek naar vermaak en inspiratie. Door unieke en interessante content te maken, trek je de aandacht van mensen en zorg je ervoor dat ze jouw account willen volgen. Zoals eerder benoemd is relevantie belangrijk. Maak dus unieke, interessante en ook relevante content waar jouw doelgroep behoefte aan heeft. Des te eerder zullen ze jou gaan volgen en zal je vaker op hun feed terecht komen.
 3. Connect met andere TikTokkers
  De duet-functie van TikTok maakt het mogelijk om samen met andere gebruikers video’s te maken. Door samen te werken met populaire TikTokkers kun je jouw bereik vergroten door ook in beeld te komen bij hun volgers. Als je een duet doet met iemand met veel volgers heb je voor een korte periode een groot bereik omdat je gebruik maakt van het netwerk van degenen met wie je duet. In het begin zal er niemand met jou willen duetten omdat je simpelweg nog weinig volgers hebt. Om snel te groeien qua volgers kun je ook TikTok volgers kopen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Followersnet.
 4. Ga live!
  Je kunt ook “live” gaan op TikTok. Live gaan op TikTok is eigenlijk het openstellen van je account en hier kan je dan in realtime interactie hebben met je bezoekers. Mensen kunnen jouw live joinen en ook weer gaan wanneer ze het niet meer interessant vinden. Vaak wordt de live functie gebruikt om te praten met je volgers, challenges te doen of gewoon om meer volgers te krijgen. Een effectieve manier om je bereik te vergroten dus.
 5. TikTok gebruiken als advertentieplatform
  TikTok biedt ook de mogelijkheid om advertenties te plaatsen. Door gerichte advertenties te plaatsen, kun je jouw bereik vergroten en jouw merk, product of dienst aan een groter publiek presenteren. Het is afhankelijk van jouw product en doelgroep op TikTok een interessant platform is om te adverteren. Als jouw doelgroep simpelweg geen gebruik maakt van TikTok, heeft het adverteren ook weinig zin. Dit is dus belangrijk om helder te hebben voordat je start met het adverteren op TikTok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *