De iPhone 12 wordt uitgesteld

Er gingen al maanden geruchten over de uitstel van de nieuwste iPhone 12. Tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers is dit bevestigd: de lancering van de iPhone 12 wordt inderdaad uitgesteld. Luca Maestri, de financieel directeur van Apple, liet weten dat de nieuwe iPhone een paar weken later dan normaal zal komen. Maestri geeft echter geen uitleg voor het uitstel van de nieuwe productlancering.

Normaal gesproken worden nieuwe Apple-producten gelanceerd aan het eind van september, waarna de producten besteld kunnen worden rond het einde van de maand. Dit jaar zullen de producten dus waarschijnlijk pas rond begin of midden oktober gelanceerd worden.

Niet de eerste uitgestelde iPhone

De vertraging van de iPhone 12 is niet eens de eerste keer dat er een productlancering is uitgesteld. De iPhone X werd gelanceerd in september 2017, maar kwam pas in november in de winkels vanwege productieproblemen. Ook de iPhone XR kwam pas twee maanden na de lancering in september 2018. Bij deze iPhone liet Apple destijds weten dat er een probleem met LCD display productie was.

Waarom is de iPhone 12 uitgesteld?

Qualcomm, die 5G-modems aan Apple levert, heeft waarschijnlijk iets met het uitstel te maken. De nieuwste iPhones zullen namelijk hoogstwaarschijnlijk 5G hebben. De fabrikant heeft uitstel vanwege “een gedeeltelijke impact van het uitstel van een wereldwijde 5G vlaggenschip smartphone lancering.” 

Daarnaast wordt er gespeculeerd dat de lancering van de iPhone 12 Pro uitgesteld wordt vanwege een onderdelentekort. Het zou gaan om het 120Hz-scherm, dat zorgt voor snelle verversing in het scherm. Hz staat hier voor Hertz, wat aangeeft hoeveel keer per seconde alle pixels in het scherm ververst worden. Dus: hoe meer Hertz, hoe sneller de verversing. Volgens displayanalist Rose Young lukt het Apple niet om de onderdelen van het 120Hz-scherm bij elkaar te rapen. Dit betekent dat de iPhone 12 Pro dus ofwel uitgesteld wordt, ofwel een 60Hz-scherm krijgt (en dus minder snel wordt). 

Wat komt er uiteindelijk op de markt?

Zoals het er nu voorstaat zal Apple vier nieuwe iPhones (uitgesteld!) lanceren: de iPhone 12, de iPhone 12 Pro, de iPhone 12 Pro Max en de iPhone 12 Mini.

Deze Mini is een nieuw concept van Apple en zal een scherm van 5,4 inch hebben. Dat is wel 0,7 inch kleiner dan de iPhone 12. Daarnaast worden de Pro en de Pro Max juist iets groter, respectievelijk 6,1 inch en 6,7 inch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *