Refurbished: het ultieme alternatief

Recycling zit in de lift. Een trend waar veel verkooppunten handig gebruik van maken. Zo schaf je tegenwoordig ook heel gemakkelijk een gerecycleerde smartphone, laptop of zelf wasmachine aan. Maar wat is refurbished nu precies? Waarom kiezen voor een refurbished toestel en welke voordelen zijn er aan verbonden? We lichten dit graag even toe.

Refurbished is geen tweedehands

Refurbished is niet hetzelfde als tweedehands. Letterlijk betekent het gereviseerd. Tweedehands toestellen worden immers doorverkocht in de staat waarin ze zich bevinden. Een “refurbished” toestel daarentegen is een toestel dat al eerder gebruikt werd, maar steeds grondig nagekeken en herstelt waar nodig. De niet werkende onderdelen worden hierbij steeds vervangen door originele onderdelen. Je kan er bij een betrouwbare leverancier dus van op aan dat jouw toestel steeds nagekeken werd door professionele specialisten. Voor het toestel definitief wordt goedgekeurd, wordt het eerst onderworpen aan een zeer grondige controle. Het toestel wordt helemaal schoongemaakt en krijgt een software update. Wanneer je een “refurbished” toestel in huis haalt, is er in principe dus geen verschil ten opzichte van een nieuw exemplaar.

Waarom kiezen voor refurbished? 

Het principe op zich is dus zeker interessant. Je bespaart immers een deel van het aankoopbedrag en bovendien roep je de wegwerpcultuur een halt toe. Wanneer je de kiest voor een betrouwbare handelaar, reken je tevens op dezelfde garantie als wanneer je een nieuw toestel koopt. Bovendien hang je niet vast aan dure abonnementen die wel eens durven samenhangen met de aankoop van een nieuw toestel.

We zetten de voordelen nog even op een rijtje:

– Nieuwe batterij
– Zelfde professionele uiterlijk
– Dezelfde garantieregeling is van toepassing
– Voordeliger

Overweeg je binnenkort een nieuwe iphone aan te schaffen, bekijk dan zeker ook de mogelijkheden van een refurbished exemplaar. Let er wel op dat je bij een aankoop steeds een betrouwbaar verkoper contacteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *