Applicatie op maat? Een specialist weet raad!

Of het nu gaat om een webapplicatie of een mobiele app, als bedrijf heb je soms behoefte aan een oplossing op maat. Maar hoe werkt zoiets precies en waar kan je met jouw idee terecht? Wij geven alvast enkele handige tips.

Specialist ter zake 

Wanneer je beslist jouw idee om te zetten in een concrete applicatie, wil je natuurlijk de beste vakman. Het is raadzaam om te kijken welke specialisten een digitaal bureau in huis heeft. Vaak bestaat een team uit verschillende specialisten, die elk hun eigen vakgebied hebben. Zo kan een grafisch ontwerper een meerwaarde bieden op vlak van lay-out, terwijl een programmeur dan weer focust op de programmeertaal die voor je applicatie noodzakelijk is. Denk op voorhand goed na over welke specialisten voor jou een meerwaarde kunnen bieden.

Besturingssystemen 

De keuze van je besturingssysteem is één van de belangrijkste aspecten. Hiervoor is het handig op voorhand enkele vragen te stellen. Op welk apparaat zal de app gebruikt worden? Wordt er gebruik gemaakt van GPS? Moet de app ook offline beschikbaar zijn? De belangrijkste en meest gebruikte programmeertalen zijn onder meer Javascript, SQL en React Native. Je digitale bureau kan je hierover meer info geven en voorstellen welke taal het best geschikt is om je webapplicatie te laten maken.

Intellectuele eigendom §

Tot slot is het goed om even stil te staan bij de intellectuele eigendom van jouw eindproduct. Ontwikkelaars van applicaties zullen er vaak voor kiezen te werken met een eigen programmeeromgeving. Het stelt hun in staat om algemene stukjes programmeertaal te gebruiken in meerdere applicaties. De ontwikkelaar zal dus niet snel geneigd zijn de intellectuele eigendom, de programmeercode, te verkopen aan jou. Dit kan voor problemen zorgen wanneer je je app wil laten aanpassen of uitbreiden door een ander ontwikkelaar. Het is daarom handig om voordien de mogelijkheid van ‘afkoop’ te bespreken. Werk je op langere termijn samen met dezelfde ontwikkelaar, dan is het natuurlijk niet nodig om eigenaar te zijn van de programmeercode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *