Wanneer is een telefoon betrouwbaar?

Uw telefoonabonnement is al weer bijna afgelopen. U mag dus eindelijk een nieuwe telefoon uitkiezen, maar wat wordt het? Nu zijn er tegenwoordig ontzettend veel mobiele telefoons en nog verschrikkelijk veel meer aanbieders. Maar waar kiest u dan voor?

Apple, Samsung of wat anders?

U zit nu waarschijnlijk vooral met Apple en Samsung in uw hoofd. Het is begrijpelijk dat deze top of mind producten de eerste zijn die u te binnen schieten. Deze bedrijven betalen miljoenen per jaar om deze positionering in uw gedachten te realiseren. Maar heeft u wel eens gedacht aan een Chinese telefoon? Bepaalde Chinese merken zijn en worden steeds populairder. Hier zou u natuurlijk voor kunnen kiezen, maar de vraag is hoe betrouwbaar deze merken zijn. Het is een gok omdat ze nog een lage naamsbekendheid hebben in Nederland en er dus relatief weinig reviews te vinden zijn van de Nederlandse consument.

Refurbished telefoons zijn populair

Om deze reden is een refurbished telefoon steeds populairder. Dit is namelijk een moderne, betrouwbare telefoon, zoals bijvoorbeeld een iPhone 6S Plus refurbished. Dit is een ‘nieuwe’ telefoon. De reden dat het officieel niet helemaal nieuw meer is, komt omdat de telefoon al een keer gerepareerd is. Er worden jaarlijks meerdere duizenden iPhones gemaakt. Nu kunt u zich vast wel voorstellen dat er nog wel eens een telefoon een kleine productiefout ondergaat, zoals bijvoorbeeld een niet helemaal werkende thuisknop. Nu worden deze producten dus bestempeld als kapot, terwijl het alleen die ene knop is. Nu zijn er partijen die besluiten om deze producten te kopen en de knop te repareren. Er is dus nieuw leven geblazen in deze telefoon en hierom krijgt het de naam refurbished. De telefoon is dus eigenlijk helemaal nieuw, maar wordt niet meer zo genoemd. En u betaalt er bovendien geen nieuwprijs meer voor. Dat is wel een belangrijk voordeel dat u zeker in het aankoop beslissingsproces mee moet nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *