Zo houdt u uw telefoonkosten laag

Iedereen heeft er eentje, maar een telefoon kan best veel geld kosten. Het maandelijkse abonnement, apps, de telefoon zelf… Maar er zijn manieren om hierop te besparen, hier volgen enkele tips daarvoor:

  1. Heeft u gratis belminuten? Fijn voor u! Heeft u dat niet? Dan kan de prijs van uw telefoontjes doorheen de maand wel oplopen. Gelukkig bestaan er allerlei mogelijkheden om te bellen zonder dat de belminuten optellen. Via de volgende apps kunt u een gesprek voeren via uw internetverbinding: Whatsapp, Messenger, Facetime (voor iPhone), Skype en nog veel meer. Kijk wel even dat u de wifi aan hebt, want via data kan dit dan weer heel erg oplopen.
  2. Dat brengt ons makkelijk bij punt 2: dataverbruik. Uw data vliegt er vaak sneller doorheen dan u denkt. Als u over uw limiet gaat kan dat u ook een flinke duit kosten. Hier is wat u kan doen: er zijn verschillende apps die uw dataverbruik voor u monitoren. Sommige providers hebben zelf een app waar ze u een overzicht geven, bijvoorbeeld Orange heeft de app MyOrange. Op een Android telefoon kan u een verbruikslimiet instellen, eens erboven kan u geen data gebruiken. Daarnaast zijn er ook apps die iedereen kan gebruiken zoals My Data Manager of DataMan, die u verbruik monitoren en waar u nog andere dingen zoals een alarm kan instellen.
  3. Naast de vorige puntjes, is u telefoon zelf ook een erg dure aankoop. Natuurlijk kunt u zelf beslissen in welke prijsklasse u wilt kopen, u vindt al smartphones van goede kwaliteit voor een budgetvriendelijke prijs, maar langs de andere kant is het leuk om met een mooi en nieuw model rond te lopen… Dat kan allebei dankzij refurbished apparaten. Dit zijn producten die eerder gebruikt zijn geweest en die dankzij een grondige opknapbeurt en controle weer als nieuw zijn, ze krijgen een tweede leven en zijn zo een pak goedkoper! Zo heeft u een iPhone 5S refurbished voor €202,- en een iPhone 6 refurbished voor €309,-. Koopjes dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *