De iPhone 8 biedt wellicht de mogelijkheid om 3D te printen

De technologie blijft ons verassen. Het is wellicht mogelijk om met de iPhone 8 in 3D te printen. Hoe ongelofelijk is dat! Straks is het misschien wel mogelijk om jouw gekste ontwerpen vanaf je iPhone tot werkelijkheid te maken. Het printen in 3D wordt tegenwoordig door veel industrieën gebruikt. En wanneer het mogelijk wordt om vanaf je iPhone af 3D te printen zou dat voor een enorme doorbraak zijn in de wereld van printen in 3D. Het gebruik van 3D printen is al een stuk makkelijker geworden als dat het vroeger was. Dit is één van de redenen waarom het steeds aantrekkelijker wordt voor bedrijven om een 3D printer aan te schaffen. Vanaf je mobiele telefoon een voorwerp printen zou iets heel bijzonders zijn. Hiermee wordt het gebruik nog makkelijker gemaakt. De prijzen van 3D printers zijn in vergelijking met vroeger aanzienlijk gezakt. Voor ongeveer 350 euro kan je al een 3D printer kopen.

Wat is 3D printen?

Wat houdt het nou eigenlijk in? Wanneer je 3D print maak je een digitaal ontwerp tot iets voelbaars. Het ontwerp wordt stukje voor stukje geproduceerd door de printer. 3D printen bestaat al ruim 20 jaar maar is in opmars doordat het steeds gemakkelijker te gebruiken is. Naast dat het gemakkelijker te gebruiken is, is het ook vele malen goedkoper geworden. In verschillende werksferen wordt het gebruikt. Bijvoorbeeld door iemand die actief is in de kunst. Door middel van 3D printen kunnen er merkwaardige voorwerpen worden geproduceerd. Maar ook de 3D branche groeit enorm. De toename van bedrijven die zich erin specialiseren is groot. Maar niet alleen bedrijven die zich in het printen zelf specialiseren, het gebruik binnen bedrijven groeit ook. Vroeger moest je 3D kunnen tekenen om deze manier van printen te kunnen gebruiken. Dit is niet meer nodig. Toen er een printer uit kwam waarmee je ook thuis 3D kon ging er een wereld voor de gewone koper open. In de afgelopen jaren zijn er een aantal methodes ontstaan voor het printen. Doordat er meerder methodes zijn wordt Het printen ook steeds vaker gebruikt door ontwerpers. Het is namelijk mogelijk om creaties zonder hoge kosten te laten maken. Uit huis of kantoor kan via een pc een ontwerp gemaakt worden om vervolgens de creaties te maken. De modewereld heeft ook het gebruik van 3D printen in de tussentijd ook uitgevonden. Schoenen, zonnebrillen etc. kunnen worden gemaakt met een 3D printer.

Van tekening naar voorwerp

In de afgelopen jaren zijn er meerdere printers ontworpen om meerdere soorten methodes te kunnen uitvoeren. Ze zijn ontworpen omdat niet elke printer dezelfde stoffen kan verwerken. De oudste manier van printen in 3D komt uit de jaren 80. Deze printer maakt door middel van bepaald soort poeder worden de voorwerpen. Het is niet de snelste manier maar wel één die al jaren wordt gebruikt. Een laser in de printer zorgt dat het poeder met elkaar verbindt en vervolgens hard wordt. Om een lang verhaal kort te maken verklap ik dat dit de logica achter elke methode is. Wat natuurlijk erg interessant is. Om te kunnen printen in 3D heb je een printer nodig en de juiste materialen. Jij maakt een tekening van je zelf ontworpen horloge en via de printer komt er een voelbaar voorwerp.

Welke materialen worden er gebruikt?

Maar wat voor materialen worden er nu eigenlijk gebruikt bij het printen in 3D? dat is een vraag die ik en andere mensen zich afvragen. Zoals al eerder genoemd verschilt het per printer welk materiaal er gebruikt wordt. Er zijn ook bedrijven die hun eigen printer hebben ontwikkeld om hun eigen materialen te gebruiken. Het materiaal wat bij de meeste printer als basis geld zijn Kunststof en nylon. Deze materialen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden bij het printen van sieraden, kleding en medische spullen. Meestal is het materiaal wat er gebruikt wordt verwerkt als poeder.

3D printen vanaf je iPhone

Verschillende keren werd al geroepen dat het mogelijk wordt om vanaf je iPhone 3D te printen. Met de komst van de iPhone 8 lijkt het werkelijkheid te worden. Er zijn een aantal ontwerpen gelekt waarin te zien was dat het mogelijk is. Dit zorgde voor veel enthousiaste reacties en er zijn veel mensen die de iPhone op de eerste dag willen hebben. Stel je eens voor dat je in de toekomst vanaf jouw iPhone een eigen koffiemok kan ontwerpen en vervolgens uit laten printen. Met grote verwachtingen wordt er gewacht op de komt van de iPhone 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *