Voordelen van de iPhone ten opzichte van Android

Bent u op zoek naar een smartphone, maar weet u niet zo goed of u nu moet kiezen voor een Android telefoon of voor een iPhone? Voor dit artikel hebben wij de functionaliteiten van de iPhone vergeleken met die van de Android. Op basis van de verschillen tussen de twee zullen we de voordelen van de iPhone ten opzichte van de Android telefoon voor u hier inzichtelijk maken.

Voordelen van de iPhone

Wanneer we de functionaliteiten van iPhones vergelijken met die van Android telefoons, komen we tot de volgende punten waar de iPhone naar onze mening beter op scoort:

  • Inloggen: De iPhone TouchID vingerafdruksensor maakt het opheffen van het vervelende lock screen een fluitje van een cent. Sommige Android telefoons hebben een soortgelijke functie. Andere Android-telefoons hebben een “Smart Lock” tool die gebruikmaakt van face recognition of van uw locatie om het lock screen door te komen, maar dit zijn minder veilige opties.
  • Bellen: Favoriete contacten kunnen veel beter worden ingedeeld in Android, op een slimme manier op basis van welke mensen u het vaakst belt. Maar FaceTime is de killer feature van de iPhone, waar de Android niet tegenop kan.
  • Muziek / Podcast: Android heeft een uitstekende muziek app met Google Play Music, die een indrukwekkende lijst van gratis, door advertenties gesponsorde muziek biedt. Apple heeft Apple Music, die geen vrije keuze heeft, maar dan wel weer indrukwekkend goed integreert met uw iTunes downloads.
  • Zoekfunctie: Zoekfunctionaliteit is Google’s paradepaardje, maar Apple’s Spotlight zoekt meer dingen dan Google doet: email, podcasts, notities, memo’s, calendar events, teksten en stemopnames. Toch blijft Siri’s “proactive search” beperkt: het kijkt alleen maar gedeeltelijk naar contacten, apps, attracties in de buurt en het nieuws.
  • Trilstand instellen: de iPhone heeft een fysieke schakelaar. Op Android moet u inloggen op uw telefoon, de volume knop indrukken en op de bel tikken om de trilstand aan te zetten. Met sommige Android apps kunt u echter wel instellen dat de telefoon automatisch gaat trillen in bepaalde situaties – wanneer u bijvoorbeeld aankomt op het werk.
  • Berichten versturen: Ten slotte de functionaliteit van het versturen van berichten. Android’s standaard Messenger applicatie is mooi en perfect bruikbaar, maar iMessage laat u gratis teksten en stemopnames versturen naar andere Apple klanten – zelfs vanaf uw Mac. Google Hangouts biedt u de mogelijkheid om teksten en berichten te combineren in één enkele app, en ze te versturen vanaf uw computer wanneer u een Google Voice account heeft. Maar toch voelt het aan als iets dat nog in ontwikkeling is.

Conclusie

Alhoewel wij ervan overtuigd zijn dat de iPhone meer voordelen biedt dan de Android telefoon, hangt het natuurlijk sterk af van uw wensen en uw persoonlijke smaak welk type smartphone beter bij u past. Zoek dan ook zo veel mogelijk informatie (op het internet) op, lees de ervaringen van gebruikers, en maak voor uzelf duidelijk aan welke vereisten uw telefoon volgens u moet voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *