E-learning op een iPhone of iPad

E-learning, oftewel digitaal, educatief leren is helemaal van deze tijd. Zeker op de iPhone of iPad wordt er op kinderen cognitief vlak door middel van games veel ontwikkeld. Dat is niet vreemd. Het scheelt namelijk niet alleen heel veel papieren aan lesmateriaal, maar het blijkt ook een zeer effectieve manier van leren te zijn. Zeker als u dit aan een leuk, educatief spelletje koppelt. Voeg daar nog verschillende niveaus aan toe voor jong en oud en we mogen stellen dat leren nog nooit zo leuk is geweest.

E-learning games op iPhone of iPad

Het aanbod van e-learning games is enorm groot en omdat er flink geïnvesteerd wordt in dergelijke games blijft het interessant om het spelletje te spelen. Zeker als u merkt dat u er steeds beter in wordt. Dat wat u digitaal kunt leren loopt uiteen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het aanleren van een nieuwe taal
  • Het blind leren typen

Het is zomaar een greep uit het aanbod die voor alle doelgroepen ontwikkeld worden. Het doel is vaak het verbeteren van uw eigen highscore. Dit stimuleert behoorlijk en door de herhaling die daarbij kijken komt, neemt u ongemerkt ongelooflijk veel in uzelf op.

De e-learning games kunnen op verschillende apparaten gespeeld worden. Dus de iPhone, de ipad of tablet, maar ook de laptop en computer. Er hoeft dus niets speciaals worden aangeschaft.

Leren is een investering in het leven

In een tijd waar de papieren echt tellen is leren een absolute investering voor de rest van uw leven. Het blind leren typen bijvoorbeeld is een vaardigheid die u altijd gebruiken kan en die, zeker als u veel gebruik maakt van het toetsenbord, tijd gaat schelen.

Digitale educatieve games spelen kan op elk moment van de dag en wilt u een les of level opnieuw doen dan kan dat net zo vaak als u zelf wilt. Zelfs al bent u bij het eindpunt gekomen, dan nog kunt u het altijd weer even oppakken. Gewoon, omdat het zo leuk is.

Leren is herhalen

Leren bestaat uit herhaling en dit vindt u terug in de spellen, die steeds geavanceerder worden en zeer goed aansluiten bij wat er tegenwoordig allemaal al in games mogelijk is. Niets geen oersaaie handelingen, maar snel manoeuvreren, nadenken en leren. Dat steeds meer mensen daardoor iets nieuws aan willen leren is begrijpelijk. Het feit dat u het elektronische leren kunt doen op de momenten waarop het u schikt, speelt daarbij ook zeker een rol. Voor volwassenen betekent dit dat het naast hun dagelijkse verplichtingen te doen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *