Steve Jobs treedt af als CEO van Apple

Het was al duidelijk dat het niet meer lang zou duren, maar nu is het moment toch echt aangebroken: Steve Jobs is afgetreden als CEO van Apple. Tim Cook, de huidige COO, zal de functie van Steve overnemen. Steve Jobs zelf zal voorzitter van de Raad van Bestuur worden en gaat dus zeer zeker niet weg bij het waardevolle bedrijf Apple.

Tim Cook werkt al 13 jaar bij Apple en heeft al eerder, tijdens de afwezigheid van Steve Jobs, laten zien dat hij geschikt is als CEO. Er werden namelijk elk kwartaal weer nieuwe recordomzetten geboekt, hoewel Steve ziek thuis zat.

In de onderstaande brief is te lezen hoe Steve Jobs zijn ontslag aankondigde:

To the Apple Board of Directors and the Apple Community:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee. As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple”s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *