Apple wil een kleinere simkaart

Apple vindt de micro-simkaart, een kleine versie van de mini simkaart, te groot. Daarom stelde het bedrijf voor om een simkaart te gaan gebruiken die nog kleiner is. Voor Apple is deze verandering nodig om de volgende versies van de iPhone dunner te kunnen maken.

Het voorstel voor een kleinere simkaart is door Apple neergelegd bij het European Telecommunications Standards Institute (ETSI). Dit is een instituut dat gaat over de standaarden voor de telecommunicatie binnen Europa. Naast Apple zijn er nog een paar telecomproviders die ook volledig achter het voorstel staan.

Of de iPhone 5 al zal werken met een kleinere simkaart, is helaas nog niet duidelijk, sterker nog, het kan nog wel eens een hele tijd duren voordat het voorstel Ć¼berhaupt goedgekeurd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *