5 miljoen spelletjes per dag gedownload in App Store

Iedereen weet wel dat veel iOS gebruikers het leuk vinden om af en toe een spelletjes te spelen op hun iPhone, iPad of iPod touch. De “National Gamers Survey” liet zien dat er in de Verenigde Staten en de belangrijkste Europese landen zelfs meer dan 60 miljoen iOS gamers zijn.

Uit een onderzoek van Distimo en Newzoo blijkt dat deze groep mensen ervoor zorgt dat er elke dag zo’n 5 miljoen spellen worden gedownload via de App Store. Door te kijken naar het aantal downloads van de 300 populairste games (gratis en betaald), zijn de onderzoekers tot deze conclusie gekomen.

cijfers app games downloadsOngeveer 90 procent van de games wordt gedownload op een iPhone of iPod touch. De overige 10 procent is op te delen in 9 procent voor de iPad en slechts 1 procent voor de Mac.

Gemiddeld downloadt een iOS-gebruiker 2,5 apps per dag. Dit zou betekenen dat er, als we uitgaan van de eerder genoemde 60 miljoen iOS gamers, meer dan 150 miljoen apps worden gedownload in één dag. Spelletjes blijken de meest gedownloade apps te zijn.

Maar liefst 88 procent van de spelletjes in de App Store is gratis. Dit betekent echter niet dat de ontwikkelaars geen geld verdienen met hun gratis aangeboden apps. In de afbeelding is namelijk te zien dat op de iPhone bijvoorbeeld 40 procent van de totale inkomsten behaald worden via in-app aankopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *