iPhone zal in toekomst meer sensoren krijgen

iPhone sensorIn de toekomst zal de iPhone, naast een nabijheidssensor, bewegingssensor, lichtsensor en gyroscoop, ook uitgerust worden met een aantal nieuwe sensor-technologieën. Volgens de algemeen manager van de afdeling MEMS (micro electro mechanical systems) van STMicroelectronics, Benedetto Vigna, komen er in de toekomst namelijk een paar nieuwe technologieën uit die ook door smartphone-fabrikanten zullen worden gebruikt. Hierbij kunnen we volgens Vigna denken aan hoogtemeters, temperatuursensoren, vochtsensoren, hartslagmeters en meer microfoons.

Hiernaast zijn er ook sensoren die bijvoorbeeld bij kunnen houden hoe een gebruikers zijn smartphone gebruikt. Nadat de sensor dit heeft geanalyseerd, zou hij sommige taken automatisch uit kunnen voeren.

We kunnen niet zeggen of de iPhone in de toekomst daadwerkelijk zal beschikken over deze sensoren, maar de iPhone was wel een van de eerste smartphones die gebruik maakte van verschillende sensoren. Dit zou dus kunnen betekenen dat ook de sensoren van de toekomst toegepast zullen gaan worden op een volgende iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *