[UPDATE] Met een jailbreak zorgen dat je iPhone je locatie niet meer opslaat

iPhone Tracker
Op een google maps kaartje krijg je de locaties te zien.

Een paar dagen geleden werd bekend dat de iPhone jouw locatie bewaart, deze locatie gebruikt de iPhone vervolgens om betere advertenties e.d. te tonen. Hier was veel bezwaar tegen, maar dit is al veel langer bekend. Het opslaan van je locatie gebeurt al sinds iOS 3.2, maar is nu pas echt duidelijk door de applicatie iPhoneTracker. Deze applicatie laat alle plekken zien waar jij bent geweest in kleurtjes, zo is het overduidelijk waar jij het meest komt en welke routes jij rijdt naar bijvoorbeeld je werk!

Met een jailbreak, een methode om je iPhone te “hacken” of eerder niet (door Apple) goedgekeurde software te installeren, kan je nu zorgen dat jouw locatie niet meer wordt opgeslagen. Het programmaatje untrackerd, gemaakt door Ryan Petrich,  zorgt er simpelweg voor dat de locatie van jouw iPhone niet wordt opgeslagen.

Untrackerd is gratis te downloaden in de Cydia Store.

Update: Volgens John Gruber is de opslag van de locatie een bug, de locatie wordt inderdaad gebruikt voor Apps en Ads maar hoort niet bewaart te blijven. Hij gokt erop dat deze bug opgelost wordt in een komende update (iOS 4.3.3 of iOS 5), dus voor degene zonder jailbreak: even wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *