Apple begint rechtszaak tegen Samsung

Zoals de meeste mensen al wel eerder is opgevallen, lijken de Galaxy producten van Samsung sterk op Apple’s producten. Zo toont de Samsung Galaxy S, op dit moment een van de populairste smartphones, veel overeenkomsten met de iPhone. Niet alleen het ontwerp van de telefoon, maar ook de gebruikersinterface komen aardig overeen.

Omdat Apple denkt dat Samsung bewust kopieën maakt van haar tablet (iPad) en smartphone (iPhone), is Apple een rechtszaak begonnen tegen Samsung. Samsung doet volgens Apple namelijk haar best om haar toestellen te laten lijken op de iPhone en iPad. Zo maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf inbreuk op verschillende patenten, meent Apple.

samsung galaxy vs iphone
Samsung Galaxy vs iPhone

 

Naast het ontwerp van de tablet en smartphone, heeft Samsung volgens Apple zelfs het ontwerp van de verpakking en andere specifiekere functies, zoals de icoontjes, gekopieerd. In de aanklacht gaat het echter vooral om de grote overeenkomst tussen de iPhone 3GS en de Samsung Galaxy S. Ook zou Samsung het typische rechthoekige ontwerp en de zwarte rand van de iPad hebben overgenomen van Apple.

Samsung overweegt om zelf ook een aanklacht in te dienen tegen Apple, omdat het bedrijf gebruik zou maken van communicatiestandaarden van Samsung. Sommige websites concluderen dat daarbij vooral gedoeld wordt op wifi patenten.

Of de zaak ook daadwerkelijk voor de rechter komt, is vooralsnog onduidelijk. Het feit dat beide partijen met een aanklacht komen, zou namelijk zomaar tot een schikking kunnen leiden. Verder speelt het feit dat Apple het afgelopen jaar bijna 6 miljard dollar uitgaf aan onderdelen geproduceerd door Samsung, waarschijnlijk ook een rol.

Een antwoord op “Apple begint rechtszaak tegen Samsung”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *