iPhone 5 krijgt waarschijnlijk 8 megapixel camera

Howard Stringer, de CEO van Sony, heeft in een interview door laten schemeren dat de levering van de camerasensoren vertraagd is door de tsunami in Japan. Kort daarna vertelde hij dat dit ook voor bedrijven als Apple voor vertraging kan zorgen.

Dat is een opmerkelijke uitspraak. Momenteel maakt Sony namelijk geen sensoren voor Apple. OmniVision levert immers de camera’s van de iPhone en is op dit moment de enige leverancier. Voor welke producten van Apple zijn Sony’s camerasensoren dan bedoeld?

Dit wilde helaas Sony noch Apple duidelijk maken. Zou de iPhone 5 misschien vertraging hebben vanwege de verlate levering van de camera-onderdelen door Sony?

Al eerder is gezegd dat de iPhone 5 een 8 megapixel camera zou krijgen. The Street kondigde dit bijvoorbeeld al een jaar geleden aan. OmniVision zou vaarwel gezegd worden, om vervolgens met Sony te gaan werken. Aangezien dit gerucht overeenkomt met het bovenstaande nieuws, zou de iPhone 5 best wel eens echt een 8 megapixel camera kunnen krijgen. Hetzelfde artikel op TheStreet.com voorspelde destijds ook al dat de iPhone 4 een 5 megapixel camera zou krijgen. Dit bleek de werkelijkheid te zijn, dus wie weet…

2 Antwoorden aan “iPhone 5 krijgt waarschijnlijk 8 megapixel camera”

  1. Een iPhone 5 met 8 megapixel camera zou zeker mooi zijn! Ik hoop dat ze er ook meteen een betere lens op zetten, aangezien dat toch wel beter kan… Achja, we zien het allemaal wel tegen de tijd dat de nieuwe iPhone eindelijk uit komt.

  2. 8 megapixels is netjes, maar het is en blijft een smartphone, geen digitale camera. Een betere lens is natuurlijk fijn Jan, maar ik maak toch liever foto’s met een digitale camera. Dat ziet er gewoon veel beter uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *