3 redenen om een sim only abonnement voor een iPhone af te sluiten

Nog niet besloten waar u voor moet kiezen voor uw iPhone: een prepaid kaart of een sim only abonnement? Beide hebben zo hun voordelen. Met prepaid is er geen sprake van een contract, terwijl een sim only bijvoorbeeld voordeliger is. Over het algemeen wordt er vaker voor sim only abonnementen gekozen. In dit artikel leest u drie redenen om een sim only abonnement voor uw iPhone af te sluiten!

1. Sim only abonnementen zijn goedkoop

Allereerst het belangrijkste voordeel voor velen: sim only abonnementen zijn goedkoper dan andere mobiele diensten. Zo betaalt men per MB, belminuut en sms minder met sim only dan met een prepaid simkaart.

Een goedkope sim only afsluiten voor uw iPhone doe u door:

  • Abonnementen te vergelijken
  • Filteren op prijs
  • Vooral kijken naar de kleinere providers
  • Tijdens een actie een abonnement afsluiten
  • Gebruik maken van combinatiekortingen met vast internet & bellen

De goedkoopste abonnementen variëren van de 6 euro tot 10 euro per maand. Natuurlijk hangt dit ook af van uw budget en bundel. Als het budget 25 euro is en u wilt minimaal 10 GB internet, dan is een abonnement van 15 euro goedkoop / voordelig. Hoe dan ook, van alle mobiele diensten is sim only het goedkoopst.

2. Het aanpassen van bundels

Vandaag de dag maken steeds meer providers het aanpassen van uw sim only bundel mogelijk. U kunt dus iedere maand de bundel (en daarmee het maandtarief) vergroten en verkleinen. Hierdoor bent u flexibeler met sim only dan vroeger het geval was. 

Dit is een extra reden om voor sim only te kiezen. Weet u bijvoorbeeld dat u in een bepaalde periode of maand de iPhone veel gaat gebruiken voor mobiel internet, pas de maand ervoor dan uw bundel aan vergroot de hoeveelheid data. Gaat u een maandje de iPhone minder gebruiken? Ook dan kunt u voordeliger uitkomen door de bundel kleiner te maken. Doordat het tegenwoordig mogelijk is sim only bundels aan te passen, zij sim only’s een stuk flexibeler!

3. Het besparen van kosten

Sluit u iedere jaar of twee jaar een nieuw telefoonabonnement af, waarbij u een nieuwe iPhone ontvangt? Hoewel het leuk is om de nieuwste iPhone in bezit te hebben, is het voor velen onnodig. Uw huidige iPhone doet het vast nog prima en werkt lekker. Door voor een sim only abonnement te kiezen in plaats van een telefoonabonnement, bespaart u flink op de extra kosten die u maakt door via een lening een nieuwe iPhone aan te schaffen (bij het afsluiten van een telefoonabonnement wordt er namelijk een lening aangegaan). 

Bovendien is er bij (goedkopere) sim only abonnementen geen sprake van een BKR registratie. Dit is bij telefoonabonnementen (abonnementen met telefoon) vrijwel altijd wel het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *