Internetten en bellen met prepaid op een iPhone

We gebruiken onze telefoon natuurlijk allemaal om te internetten en bellen. Hiervoor zijn mobiele data en belminuten nodig. U heeft dan de keuze om voor eSIM te gaan of een simkaart via prepaid of een abonnement te ontvangen. Hierbij valt het op dat men nog vaak genoeg voor een prepaid simkaart kiest. Interesse in het bellen en internetten op een iPhone met prepaid? Lees dit artikel voor meer informatie!

Waarom prepaid voor uw iPhone? 

Het kiezen voor een prepaid simkaart voor uw iPhone heeft meerdere voordelen. Zo heeft u meer controle over de kosten die u maakt. U bepaalt namelijk zelf wanneer u opwaardeert. Er is geen sprake van een automatische afschrijving en kosten worden alleen gemaakt wanneer u zelf kiest om op te waarderen.

Verder is prepaid geschikt als tweede simkaart. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als u werk en privé gescheiden wilt houden. Ook is prepaid een goede tijdelijke oplossing. 

Ouderen vinden het vaak fijn om prepaid te gebruiken, omdat het eenvoudiger is. Er hoeft alleen een simkaart in de iPhone geplaatst te worden. Rekening houden met maandelijkse kosten en het overschrijden van data of belminuten hoeft niet.

Er is bij prepaid een verschil tussen tarieven voor bellen en internetten. Daarover leest u hieronder meer.

Prepaid bellen

Providers hanteren verschillende tarieven wanneer het aankomt op prepaid bellen. Over het algemeen wil men het liefst niet meer dan 10 cent per minuut betalen voor het bellen met prepaid. Dat is bij een aantal providers mogelijk, maar sommige providers zijn ook duurder. Houd hier rekening mee wanneer u voor prepaid voor uw iPhone kiest. 

Natuurlijk is het ook mogelijk om te sms’en met uw iPhone wanneer u kiest voor een prepaid simkaart. Dit wordt echter minder gedaan dan vroeger, omdat er vandaag de dag voldoende alternatieven voor sms’en zijn. Toch is het in bepaalde situaties nog altijd handig om te kunnen sms’en. Voor prepaid geldt opnieuw dat men hier graag maximaal 10 cent per sms voor betaalt. 

Prepaid internet

Naast bellen wil men natuurlijk graag internetten op een iPhone. De laatste jaren wordt het steeds gebruikelijker om te internetten op smartphones. Het is eenvoudig en bovendien gebruiksvriendelijk. Hiervoor is het dus wel van belang om rekening te houden met tarieven voor prepaid data.

Goedkope tarieven voor prepaid internet zijn 15 cent per MB of lager. Op deze manier heeft u goedkoop en snel 4G internet op uw iPhone. Dat is belangrijk, omdat openbare WiFi-netwerken ten eerste vaak traag zijn en ten tweede onveilig zijn. Een prepaid simkaart gebruiken is een veel beter en veiliger alternatief. 

Tegenwoordig maakt u bij alle prepaid aanbieders gebruik van 4G internet op uw iPhone. Waar sommige providers een aantal jaren geleden nog gebruik maakten van een 3G netwerk , is dat nu dus anders. Dit komt vooral door het feit dat 3G inmiddels verouderd is. Weinig mensen gebruiken het nog en dat is de reden dat aanbieders inmiddels volledig zijn overgestapt op 4G. Sterker nog, bepaalde netwerkproviders hebben hun 3G-netwerk uitgeschakeld of gaan dat binnenkort doen. Het is dus duidelijk dat providers zich inmiddels richten op snel en stabiel internet via 4G en binnenkort zelfs 5G. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *