iPhone XR vergeleken met de iPhone XS

Beide IPhones zijn in oktober 2018 uitgekomen en delen bijna dezelfde naam, maar er zijn wel degelijk grote verschillen tussen de twee versies. Welke IPhone is nu eigenlijk de betere van de twee? In deze blog worden beide telefoons met elkaar vergeleken.

Overeenkomsten

Naast dat er veel verschillen zijn, zijn er natuurlijk ook overeenkomsten. Beide telefoons zijn namelijk voorzien van de modernste snufjes met de Face-ID gezichtsherkenning en de mogelijkheid tot draadloos opladen. Verder delen ze dezelfde bluetooth 5.0, krasbestendig glas en beschikken ze allebei over stereo luidsprekers.

Interne opslag en werkgeheugen

De IPhone Xs wint het hier van de Xr. De Xs heeft namelijk 4GB RAM geheugen en tot 512 GB intern geheugen. Bij de Xr is dit beperkt tot 3GB RAM geheugen en 256 GB intern geheugen. Het intern geheugen is echter bij beide toestellen niet uitbreidbaar, want er is geen kaartsleuf.

Grootte van het scherm

De Xr is met 6,1 inch net wat groter dan de Xs met 5,8 inch. Het scherm van de Xs is kwalitatief overigens wel beter, met een super amoled touchscreen. De Xr beschikt over een IPS LCD touchscreen.

Kwaliteit van de camera

Met beide telefoons kunt u mooie portretten met een bokeh-effect maken. Het verschil tussen de camera van de telefoons ga je vooral zien tijdens het inzoomen. De Xr heeft een enkele camera met 5x digitale zoom, terwijl de Xs beschikt over een 2x optische zoom en 10x digitale zoom. De Xs zal dus betere foto’s maken tijdens het inzoomen. Beide selfiecamera’s hebben een resolutie van 7 megapixels. De hoofdcamera’s zijn voor beide telefoons 12 megapixels.

Uithoudingsvermogen van de batterij

De Xr is op dit vlak weer een betere keuze. De Xs heeft namelijk een kleinere 2658 mAh batterij. Dit houdt in dat de telefoon na ongeveer 12 uur internetten leeg zal zijn. De Xr houdt het al gauw 15 uur vol.

Prijs

De Xs is over het algemeen duurder dan de Xr. De IPhone Xr heb je vanaf €859,- en de Xs is pas vanaf €1159,- verkrijgbaar. De prijzen kunnen fluctueren naar aanleiding van het aantal GB dat gewenst is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *