Autozine brengt apps voor iPhone en iPad uit

autozine screenshotAutozine, het auto-magazine op Internet, is vanaf nu ook beschikbaar op de iPhone en iPad. Voor beide apparaten zijn op maat gemaakte applicaties ontwikkeld. De iPad app geeft de autotests en het nieuws van Autozine de aantrekkelijke vormgeving en leesbaarheid van een tijdschrift. Met de iPhone app heeft de gebruiker overal en altijd de beschikking over gegevens van alle auto’s op de markt. Daarnaast biedt de iPhone app spelletjes die de autokennis op de proef stellen. Beide applicaties zijn vanaf nu gratis te downloaden.

Autozine publiceert autotests en -nieuws. Het bijbehorende fotomateriaal is altijd in eigen beheer gemaakt en komt nu nog beter tot zijn recht dankzij de hoge resolutie van de iPad. Speciaal voor de iPad is een nieuwe layout ontwikkeld, waardoor het elektronische-magazine meer dan ooit een serieus alternatief vormt voor traditionele autobladen op papier.

In tegenstelling tot uitgevers van papieren magazines, heeft Autozine meteen optimaal gebruik gemaakt van het medium iPad. De “app” vraagt geen wekelijkse of maandelijkse download. In plaats daarvan verschijnen nieuws en testverslagen zodra ze beschikbaar zijn.

De app voor de iPhone en iPod Touch is bedoeld als het Zwitserse zakmes voor de autokoper. Behalve de testverslagen en het nieuws, toont de app foto’s, (lease)prijzen en technische specificaties van alle auto’s van 1999 tot nu. De “dealerlocator” toont aan de hand van de huidige locatie de dichtstbijzijnde garages van een bepaald merk, inclusief waarderingscijfers van klanten. Via de fora (“Top 100”) kunnen ervaringen van bezitters van auto’s worden geraadpleegd.

autozine screenshot 2De kennis van de echte autoliefhebber wordt op de proef gesteld met diverse spelletjes. Hierbij moeten auto’s worden herkend aan de hand van details (bijvoorbeeld alleen een koplamp of grille), een mislukte foto (auto half in beeld of onscherp) of het interieur. Zoals de naam al zegt moeten bij “Exotica” exotische auto’s worden herkend. Heel bijzonder is dat de gebruiker met de camera in de iPhone zelf foto’s van bijzondere auto’s kan bijdragen aan dit spel.

Omdat de oprichters van Autozine afkomstig zijn uit de IT-sector, is er naast autokennis nog steeds veel computerkennis in huis. De Autozine “app” is daarom in eigen beheerd ontwikkeld. Het betreft hier geen “web app” of poort van een bestaand product, maar een speciaal voor de iPad en iPhone ontwikkelde (Objective C) applicaties.

“Autozine” is vanaf nu gratis te downloaden en is beschikbaar in vijf talen (Engels, Duits, Nederlands, Frans en Zweeds).

Link: http://itunes.com/apps/Autozine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *