Maak in de toekomst rechte foto’s met je iPhone

rechte foto's iPhoneIedereen zal het wel herkennen: je maakt snel even een foto van een mooi gebouw, maar later ontdek je dat de foto scheef is. Dit probleem gaat Apple oplossen met een zogenaamde tilt-correctie (patent van Apple) die uitrekent hoe scheef je je iPhone houdt en dit vervolgens in de foto verwerkt. Hierdoor krijg je toch een foto met een rechte horizon.

Dat Apple iets aan scheve foto’s wil doen, blijkt ook wel uit een optie die verwerkt is in iOS 5. Deze optie kan namelijk grid lines weergeven, zodat je een soort liniaal hebt, waardoor je nettere foto’s kunt maken.

De tilt-correctie kan al direct tijdens het nemen van de foto worden gebruikt, maar het is ook mogelijk om hem na het maken van de foto uit te voeren. Er worden dus bij elke foto verschillende gegevens opgeslagen die later eventueel nog gebruikt kunnen worden. Het mooie is dat een foto daardoor zonder lange laadtijd gecorrigeerd kan worden.

rechte foto's met iPhoneOm deze functie te kunnen realiseren maakt de iPhone gebruik van een image sensor met geheugen, een module die de afstand tot het gefotografeerde object berekent, een module die de oriëntatie van de iPhone meet, de accelerometer en de gyroscoop. Dit betekent dat het in dit geval niet om een software-update zal gaan.

Toch zijn er al een aantal apps die het mogelijk maken om een foto te corrigeren. Een goed voorbeeld hiervan is Dotfunc(camera). Deze app beschikt over onzichtbare grid lines, op basis waarvan hij kan aangeven of de foto recht is of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *