Toch geen nieuwe iPhone gelanceerd tijdens WWDC?

Over ongeveer een week, op 6 juni, gaat de WWDC van start, maar uiteraard doen al verschillende geruchten de ronde. Volgens TechCrunch zal er bijvoorbeeld helemaal geen nieuwe iPhone worden onthuld. En dat terwijl verschillende bronnen eerder meldden dat er waarschijnlijk een iPhone 4S zou worden geïntroduceerd. Normaal gesproken lanceert Apple ieder jaar een nieuwe iPhone tijdens de World Wide Developers Conference, maar dit jaar werd al eerder duidelijk gemaakt dat het vooral om veranderingen in de software zou gaan.

Men verwacht dat Apple een nieuwe versie van iOS, iOS 5.0, zal introduceren en de bezoekers zal informeren over de nieuwe update voor Mac OS X, Mac OS X 10.7 Lion. Volgens sommige bronnen is het besturingssysteem zelfs al klaar, maar hoogstwaarschijnlijk zal op de WWDC enkel een uitgebreide preview worden gegeven. Verder zal Apple misschien iCloud en een vervanger van MobileMe introduceren.

Opvallende nieuwe functies van iOS 5 zijn een vernieuwd notificatiesysteem en widgets. Volgens sommige geruchten zal het zelfs om een helemaal nieuw notificatiesysteem gaan. De widgets zullen hoogstwaarschijnlijk vergelijkbaar zijn met die van bijvoorbeeld Android, een van de grootste concurrenten van iOS. Hieronder een voorbeeld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *