iPhone 5 krijgt 4 inch display van Toshiba?

Weer een nieuw gerucht: Toshiba gaat misschien 4 inch schermen leveren voor de nieuwe iPhone. Toshiba gaf in een persbericht aan dat het een 4 inch scherm heeft ontwikkeld met een zeer hoog contrastratio, hoger dan het huidige Retina display van de iPhone 4, een brede kijkhoek en een resolutie van maar liefst 720 x 1280 pixels.

Aangezien veel geruchten de ronde doen dat Apple investeert in Toshiba, concluderen sommige websites dat de nieuwe iPhone een Toshiba scherm gaat krijgen. Daarom gaat de volgende afbeelding weer rond over het internet:
iPhone 5 4 inch scherm

Al eerder werd namelijk gezegd dat de volgende iPhone geen randen meer om het scherm heeft, en dus een zogenaamd edge-to-edge display krijgt. Een 4 inch scherm zou daarom zeer aannemelijk zijn.

Toch is het gerucht te weerleggen. De iPhone 3G en 3GS hebben namelijk een scherm met een resolutie van 320 x 480 pixels. De iPhone 4 heeft een dubbel zo grote resolutie: 640 x 960 pixels. Als de nieuwe iPhone 5 daadwerkelijk een 4 inch scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels zou krijgen, betekent dat dat deze resolutie niet meer in het rijtje past. Daarom is het bovengenoemde gerucht niet bepaald aannemelijk.

Dat Toshiba schermen voor de nieuwe iPhone gaat leveren, zou wél goed kunnen kloppen. Het bedrijf heeft namelijk meer mobiele displays ontwikkeld, variërend van 3,3 inch tot 4 inch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *