iPhone 3GS doet het beter dan nieuwe Android toestellen

Apple iPhone 3GSTegenwoordig worden de cijfers van iOS en Android constant vergeleken. Nu eens wordt gesteld dat Android iOS aan het inhalen is, dan weer lijkt iOS nog steeds de grootste te zijn. De vergelijking is echter niet geheel eerlijk… Er zijn immers veel meer Android toestellen dan toestellen met iOS.

Michael Walkley, een analist van Canaccord, heeft informatie weten te bemachtigen waaruit blijkt dat de iPhone 3GS nog steeds vaker wordt verkocht dan de nieuwste toestellen met Android. Ook de iPad 1 doet het beter dan vergelijkbare tablets.

Maar wat is hiervoor de verklaring? Een mogelijkheid is dat de lagere prijs van oudere Apple producten ervoor zorgt dat mensen die minder te besteden hebben, het product toch kunnen aanschaffen. Verder is een iPhone volgens veel consumenten “specialer” dan een Android-toestel, omdat een iPhone herkenbaar is. Toestellen met Android zijn daarentegen allemaal verschillend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *