Nieuwe lichtsensor voor iPhone 5?

Apple is volgens een bron in overleg met twee Taiwanese chipontwikkelaars, Integrated Memory Logic en Capella Microsystems, over de levering van (nieuwe) componenten voor verschillende Apple apparaten. Dit is op zich niet zo heel bijzonder, maar Capella blijkt een nieuwe ambient licht sensor te hebben geleverd aan Apple.

Momenteel wordt de sensor getest door Apple, omdat het mogelijk de nieuwe lichtsensor voor de iPhone 5 gaat worden. Hoogstwaarschijnlijk zijn deze nieuwe sensoren dus beter dan de lichtsensoren waarmee de iPhone 4 momenteel is uitgerust. De huidige sensoren kunnen namelijk problemen opleveren.

Hiernaast is Apple volgens de bron in gesprek met Integrated Memory Logic voor programmeerbare gamma buffers. Deze onderdelen moeten de helderheid van het scherm van de iPad in goede banen leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *