140 miljoen downloads Angry Birds

Hoogstwaarschijnlijk weet bijna iedereen dat Angry Birds een van de meest succesvolle apps is. Het spel staat immers altijd standaard in de top 5 van bestverdienende en bestverkochte apps. Telkens weer komt Rovio met een nieuwe versie van Angry Birds, waardoor we eindeloos kunnen genieten van het leuke, maar verslavende spel.

Opvallend genoeg zijn er minder iPhones op de wereld dan het aantal geïnstalleerde Angry Birds spellen. Het succes is intussen zo groot dat er zelfs een Angry Birds film, Angry Birds Rio the movie, is ontwikkeld. Hiernaast komt er misschien wel een tv-serie van de geliefde vogels en wordt het spel ook beschikbaar gesteld voor andere platformen.

Het succes van Angry Birds is waarschijnlijk echter wel deels te danken aan het welbekende spel Crush The Castle. Over het algemeen ziet iedereen namelijk de duidelijke overeenkomsten tussen deze twee spellen. Het is echter niet per se een kopie te noemen. Angry Birds daarentegen wordt wel enorm veel gekopieerd. Het merk staat momenteel namelijk, samen met Disney en Hello Kitty, in de top 3 van meest gekopieerde merken in China.

Een antwoord op “140 miljoen downloads Angry Birds”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *