Nieuwe iPhone probleem voor verzekeraars

Vanaf morgen wordt de witte iPhone 4 ook in Nederland verkocht. Veel iPhone gebruikers zullen hiervan op de hoogte zijn en zouden natuurlijk maar al te graag de nieuwste versie van deze smartphone willen hebben. Daarom zijn er altijd mensen die “ineens met een kapotte iPhone zitten”. Zij geven dit op aan hun verzekeraar en proberen op die manier een nieuwe iPhone te ontvangen.

Normaal gesproken ligt het aantal inboedelclaims tussen de 15000 en 20000 per jaar, maar vorig jaar, met de introductie van de iPhone 4, waren dat er maar liefst 35000. Het gaat niet altijd om iPhones die van het een op andere moment kapot zijn, maar ook gebruikers van andere gsm’s geven aan plots met een kapotte telefoon te zitten.

Helaas kan deze vorm van fraude niet makkelijk aangetoond worden. Er blijven natuurlijk altijd mensen die rond de introductie van een nieuw toestel ├ęcht met een kapotte iPhone zitten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *