Flash op de iPhone en iPad

Veel iPhone gebruikers irriteerden zich al tijden aan het feit dat er geen flash af te spelen is op hun smartphone. Eindelijk is er een oplossing voor gevonden door Adobe, hoewel Apple al jaren weigerde Flash toe te laten op de iPhone en iPad.

Adobe maakt het met de techniek HTTP Live Streaming (HLS) namelijk mogelijk om vanuit de Adobe Flash Media Live Encoder flash content via een Flash Media Server te streamen naar bijvoorbeeld de iPhone.

De nieuwe versie van de Flash Media Server gaat het HLS protocol ondersteunen. HLS zorgt voor een MPEG2 stream, dus Flash wordt vooralsnog helaas niet volledig ondersteund.

Veel webmasters zijn de afgelopen jaren op HTML 5 overgestapt, maar voor degenen die geen zin of tijd hebben gehad om hun Flash content om te zetten in een ander formaat, is HLS een prima oplossing. Aangezien HLS ook gebruik maakt van HTML 5, werkt het ook in Safari.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *