Nieuwe apparaten Apple van koolstofvezel?

Koolstofvezel Apple iPhoneReeds eerder zijn er geruchten rondgegaan dat Apple al een tijdje aan het testen is met koolstofvezel (Engels: carbon fiber). Mogelijk wil het bedrijf de huidige behuizing van haar apparaten namelijk vervangen door een behuizing van koolstofvezel. Een nieuwtje bevestigt dit gerucht gedeeltelijk: Apple heeft namelijk Kevin Kenney, een expert op het gebied van composietmaterialen, aangenomen als Senior Composites Engineer.

Het voordeel van koolstofvezel is dat het zeer licht is, sterk is en bijna niet uitzet bij temperatuurverschillen. Het probleem is echter dat het materiaal er volgens veel mensen niet goed uitziet. De kleur wordt namelijk niet zo mooi gevonden. Ook de kosten van koolstofvezel zijn aan de hoge kant in vergelijking met die van aluminium.

Afgelopen jaar zijn er ook al twee prototypes van de iPad 2 “ontdekt”, die allebei een achterkant van koolstofvezel hadden. Apple is dus constant bezig met het verbeteren van haar producten, in dit geval vooral wat betreft het gewicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *