Nieuwe patenten Apple: toegepast op iPhone 5?

Er zijn een paar nieuw gepubliceerde patenten van Apple ontdekt. Het gaat om een patent m.b.t. de flitser van de iPhone en een patent m.b.t. een aanraakrand om het scherm.

Het eerste patent beschrijft een LED flitser met burst mode. Dit betekent dat er verschillende lichtbundels zeer kort na elkaar worden geproduceerd. Hierdoor wordt het mogelijk de flitser te gebruiken als voorinvulflits, waarmee de welbekende rode ogen kunnen worden voorkomen. Ook kan de flitser door de iPhone gebruikt worden om de grootte van het te fotograferen object te achterhalen. Of we deze nieuwe flitser kunnen verwachten in de iPhone 5 is nog niet bekend. Het zou wel een groot voordeel zijn, aangezien iPhone foto’s momenteel niet bekend staan om hun goede kwaliteit.

Het tweede patent beschrijft een techniek waarmee de randen van het scherm te gebruiken zijn als bediening. Deze extra bedieningsmogelijkheden zouden ook op de achterkant van het scherm (van de iPhone of iPad) terecht kunnen komen. Een iPhone 5 gerucht was dat de home-knop zou verdwijnen. Dit nieuw gepubliceerde patent zou er op kunnen wijzen dat dit inderdaad het geval zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *