Neem met je iPhone 4 camera 360° beelden op

Er is een Kickstarter project gestart door een aantal slimmeriken van de Carnegie Mellon University. Zij hebben een unieke gadget en app ontwikkeld voor de iPhone, waardoor het mogelijk is om beelden zoals die van Google Streetview te maken: 360° opnames.

Het gaat om de zogenaamd GoPano micro, een lens voor de iPhone 4 die het mogelijk maakt om 360° panoramavideo’s te maken. Alles om je heen zal opgenomen worden, zodat je na de opname naar een willekeurig perspectief terug kunt gaan. De GoPano app maakt het mogelijk om de 360° video te uploaden om hem vervolgens met vrienden te delen. Ook kun je via de app video’s van andere gebruikers bekijken.

Om van de GoPano een groot succes te maken, hebben de ontwikkelaars ervan hulp nodig. De software en het prototype zijn klaar, en er wordt gewerkt aan een web platform om de interactieve video’s te hosten, maar er moeten nog veel andere dingen worden geregeld. Je kunt het project steunen via de Kickstarter pagina.

Momenteel werkt de GoPano Micro alleen met de iPhone 4, maar als het project een succes wordt, zullen er hoogstwaarschijnlijk meerdere smartphones en andere apparaten ondersteund worden.

Een antwoord op “Neem met je iPhone 4 camera 360° beelden op”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *