De Dot lens: maak 360° video’s met je iPhone

Dot 360 graden filmen iPhoneEen tijdje geleden schreven we al over de GoPano micro, een lens die ervoor zorgt dat de iPhone 4 ook 360 graden panoramavideo’s kan maken. Hiervoor is destijds een Kickstarter project gestart en daarmee is bijna 170000 dollar aan investeringen bereikt.

Nu is er weer een nieuw project gestart voor een lens die het ook mogelijk maakt om te filmen in 360 graden: de Dot. Eigenlijk komt de techniek van de Dot op hetzelfde neer als die van de GoPano Micro. Je bevestigt namelijk ook hierbij een lens op je iPhone die in 360° kan filmen. Hieronder vind je een video van de Dot:

Toch blijken er een paar verschillen te zijn tussen de GoPano Micro en de Dot. De GoPano Micro lens wordt namelijk aan de bovenkant van de iPhone bevestigd, terwijl bij de Dot lens aan de achterkant zit. Een iPhone met de Dot is dus simpelweg ergens neer te leggen, zodat de beelden zeer stabiel zullen zijn. Het probleem daarvan is echter dat je niet kunt kijken wat je filmt, hoelang je al filmt en of de software niet vastligt.

Het project heeft nu al meer opgehaald dan het doel van 20000 dollar, en dat terwijl er nog 39 dagen te gaan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *