Nieuwe app TrapCall pas na 201 dagen goedgekeurd

Waar de Android Market bekend staat om de geringe controle van nieuwe apps, wordt iedere nieuwe app voor in de App Store gekeurd. Dat dit soms enorm veel tijd in beslag kan nemen, blijkt wel uit het feit dat de ontwikkelaars van de app TrapCall 201 dagen moesten wachten op goedkeuring. Deze lange wachttijd is opmerkelijk te noemen, maar het gaat dan ook om een zeer speciale app.

De TrapCall app kan namelijk van anonieme telefoon-oproepen het nummer achterhalen. Om gebruik te kunnen maken van deze service heeft de gebruiker een abonnement nodig, waarvoor per maand tussen de 5 en 25 dollar moet worden neergeteld. Op dit moment zou het de enige app zijn die dit mogelijk maakt. Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom de keuring zoveel tijd in beslag heeft genomen.

Maar hoe werkt het eigenlijk? Als je door een anoniem nummer wordt gebeld, kun je het gesprek weigeren door twee keer op de powerknop te drukken. De TrapCall app zal vervolgens de oproep met een sms doorsturen naar je telefoon, maar dit keer is het telefoonnummer, en indien beschikbaar ook de naam en het adres, wel zichtbaar.

Dit is echter niet de enige functie van de app.  Het is namelijk ook mogelijk om berichten die de gebruiker eerder opgenomen heeft, af te spelen wanneer hij gebeld wordt door een ongewenst nummer. Je kunt er dus ook voor kiezen om een een bericht naar de beller te versturen met de mededeling dat het nummer niet meer bestaat. Dat kan zeer handig zijn als je vaak last hebt van anonieme bellers. Ook kan de applicatie bijvoorbeeld een voicemail omzetten in tekst, zodat deze via e-mail of sms door kan worden gestuurd.

Vooralsnog is de app helaas niet in Nederland te verkrijgen. Of het überhaupt mogelijk is om in Nederland gebruik te maken van een dergelijke service is onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *