Ontwikkeling van iOS apps

Het iOS-platform heeft in het afgelopen decennium een enorme vlucht gemaakt. Zeker na de introductie van de iPhone in 2007 en later ook de iPad is de populariteit van het iOS platform aanzienlijk toegenomen. Het iOS platform wordt toegepast op de iPhone, iPad en iPod. De applicaties die ontwikkeld worden voor het iOS platform zijn te koop of gratis te downloaden in de App Store. Het grote verschil tussen de applicaties in de App Store en applicaties in de Android Market is dat iedere willekeurige app ontwikkelaar applicaties kan toevoegen in de Android Market. Applicaties in de App Store moeten aan veel meer eisen voldoen en ondergaan een grote kwaliteitscontrole voordat ze worden aangeboden.

Apple producten

Apple staat bekend als een merk met een aantrekkelijke uitstraling, waarbij aandacht wordt besteed aan design, kwaliteit en gebruiksgemak. De apps die ontwikkeld worden voor iOS moeten dus ook in dit plaatje passen. De doelgroep van Apple zijn ook mensen die voor deze eigenschappen willen betalen, waardoor app ontwikkelaars ook weten dat gebruikers van het iOS platform vaker geneigd zijn om voor applicaties te betalen dan gebruikers van Android. Natuurlijk komt hier wel bij kijken dat de gebruikers ook vaak erg kritisch zijn.

iOS app ontwikkelaars

De app ontwikkeling markt is de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Uit onderzoek van de Europese Commissie is zelfs gebleken dat de app sector tot 2018 voor ruim drie miljoen banen extra kan gaan zorgen. Er wordt verwacht dat de omzet in de app sector van 17,5 miljard zal stijgen naar 63 miljard in 2018. Er zijn steeds meer aanbieders op het gebied van app ontwikkeling, wat voor de Europese banenmarkt op zich een positieve ontwikkeling is. Het enige probleem is echter dat er in Europa relatief lage lonen worden geboden voor App ontwikkelaars in vergelijking met Amerikaanse bedrijven. Veel talenten kiezen er daardoor voor om voor Amerikaanse opdrachtgevers te gaan werken. De populariteit van Apple producten lijkt niet af te nemen, waardoor de ontwikkeling van apps voor het iOS platform ook niet stil zal blijven staan. De pas gelanceerde iPhone 6 bereikte op 20 september al meer dan 10 miljoen verkopen wereldwijd. Ook de verschillende varianten van de iPad blijven maar populariteit winnen, waardoor de verwachtingen voor de toekomst voor iOS app ontwikkelaars erg positief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *