iOS 5 is eindelijk officieel beschikbaar gesteld

iOS 5 iPhoneGisteren heeft Apple iOS 5 beschikbaar gesteld. De huidige iOS-gebruikers kunnen hun iOS gratis updaten naar iOS 5. Apple zegt dat de nieuwe versie van iOS meer dan 200 nieuwe functies bevat. Zo is het notificatiesysteem vernieuwd, is het mogelijk om zonder computer een nieuw iOS apparaat te configureren en is ook Twitter geïntegreerd.

Nieuwe functies iOS 5

Er zijn enorm veel nieuwe functies te vinden in iOS 5, maar wij zetten enkel de 7, volgens ons, leukste, beste of handigste functies op een rijtje.

Nieuw notificatiesysteem

We zullen enkele nieuwe functies van iOS 5 op een rijtje zetten. Ten eerste is het notificatiesysteem vernieuwd. Notificaties worden voortaan namelijk bovenaan het scherm getoond. Zelfs als je iPhone, of elk ander apparaat dat draait op iOS 5, is gelocked, worden de meldingen gewoon op het toegangsscherm weergegeven.

Twitter iOS 5Twitter-integratie

Met de opkomst van Twitter was het inderdaad al te verwachten dat Apple dit zou integreren in de nieuwe versie van iOS. Hierdoor wordt het mogelijk om rechtstreeks vanuit de camera, foto’s etc. applicaties te tweeten. Het enige wat je hoeft te doen, is eenmalig je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Herinneringen

Hoewel er al talloze takenlijst apps zijn, heeft Apple toch een eigen takenlijst app ontwikkeld: Herinneringen. Zoals met elke andere vergelijkbare app kun je eenvoudig een lijst maken met dingen die je moet doen of niet mag vergeten. Je kunt jezelf tevens laten herinneren aan een bepaalde taak.

iMessage iOS 5iMessage

Vrijwel iedere Android of iOS gebruiker is wel bekend met WhatsApp, een zeer succesvolle gratis berichtendienst. Apple heeft nu echter een eigen berichtendienst gelanceerd: iMessage. Deze dienst maakt het mogelijk om gratis berichten, zelfs met foto’s, contactgegevens en video’s, te versturen. Daarmee is het dus vergelijkbaar met WhatsApp. Het enige grote verschil is dat iMessage geïntegreerd is in de standaard berichtenapplicatie. iMessage kan zelf controleren of de ontvanger ook iMessage gebruikt, waardoor de functie automatisch kan kiezen tussen een normale sms of mms of een iMessage bericht.

Mail is verbeterd

In het verleden is er al vaker geklaagd over de standaard Mail-applicatie van iOS. Nu is de functie echter verbeterd: iCloud wordt ondersteund, tekst kan worden geformatteerd, namen kun je verslepen, berichten kunnen worden gemarkeerd etc. Het is zelfs mogelijk om mappen aan te maken en te verwijderen.

PC free iOS 5PC Free en draadloos synchroniseren

Het is eindelijk mogelijk om een apparaat te activeren zonder tussenkomst van iTunes. Apple noemt deze “functie” PC Free. Het is dus vanaf nu niet meer nodig om je iOS-apparaat met de USB kabel aan te sluiten aan een computer. Tevens is het voortaan mogelijk om agenda’s en e-mailmappen te verwijderen en foto’s te bewerken zonder je iOS-apparaat aan de pc aan te sluiten.

Als je je apparaat nog wel wilt synchroniseren met iTunes kan dat natuurlijk nog steeds. Dit kan zelfs via Wi-Fi, oftewel geheel draadloos. De enige voorwaarde is dat je iDevice zich op hetzelfde netwerk moet bevinden als je computer. Ook toekomstige updates kunnen voortaan gewoon draadloos worden geïnstalleerd.

Kiosk

Een andere leuke functie is Kiosk, een digitale tijdschriften- en krantenkiosk in iOS. Het handige is dat kranten of tijdschriften die je via de App Store hebt aangekocht, automatisch in de Kiosk worden geplaatst. Kiosk zorgt er zelfs voor dat telkens de nieuwste editie gedownload wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *