Verschil in camera van witte en zwarte iPhone 4?

iphone 4 witZoals we al meerdere keren hebben gemeld, heeft het lang geduurd voordat de witte iPhone 4 eindelijk te koop was. Volgens sommige bronnen waren er in eerste instantie namelijk meerdere problemen met de witte iPhone. Nu is deze versie al een tijdje te koop, maar er wordt beweerd dat de foto’s die gemaakt worden met de witte iPhone anders zijn dan die van de zwarte.

Een Japans blog gaf aan dat de cameramodules van de witte en zwarte iPhone 4 verschillend zijn. Zo zou de lens van de camera van de witte versie dusdanig geïntegreerd zijn dat het witte licht tegengehouden wordt.

PCWorld heeft tests uitgevoerd met de twee verschillende iPhone 4’s en kon concluderen dat foto’s veel meer kleurendiepte hebben indien deze met de witte iPhone 4 mét flits zijn genomen. Ook video’s die geschoten zijn met de witte iPhone 4 zijn kwalitatief beter dan video’s gemaakt met de zwarte versie. Om dit aan te tonen zijn er twee exact dezelfde video’s gemaakt met beide iPhone 4’s.

Video gemaakt met zwarte iPhone 4:

Video gemaakt met witte iPhone 4:

De witte versie produceert volgens PCWorld een iets scherper beeld met een beter contrast. Ook zouden de kleuren helderder zijn. Toch toont de zwarte iPhone volgens het magazine meer natuurgetrouwe beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *