Gezichtsherkenning op de iPhone met RecognizeMe

De tweak (is alleen te gebruiken op een gejailbreakte iPhone) RecognizeMe maakt het mogelijk om je iPhone (iPhone 4 of 4e generatie iPod touch) te beveiligen met gezichtsherkenning. Je dient de iPhone simpelweg voor je gezicht te houden en zodra vastgesteld is dat je ook werkelijk de eigenaar van de telefoon bent, wordt hij ontgrendeld.

iPhone RecognizeMeRecognizeMe voegt een knop aan het “lockscreen” toe, waarmee je voor deze vorm van beveiliging kunt kiezen. Je kunt de iPhone ook gewoon ontgrendelen met de door jou ingestelde toegangscode.

Met de “Face Trainer” kun je verschillende gezichten instellen. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de tweak is het verstandig om je gezicht bij verschillende licht-hoeveelheden te laten herkennen. Het probleem is echter dat het ontgrendelen van je iPhone langer duurt als je meerdere profielen instelt met de Face Trainer. Bij de instellingen kun je verder kiezen hoe streng er gecontroleerd moet worden. Ook hierbij geldt: hoe strenger de verificatie, hoe langer het ontgrendel-proces duurt.

Er zijn enorm veel van dit soort tweaks voor gejailbreakte iPhones, maar RecognizeMe is zonder twijfel een van de beste en meest originele versies. Helaas kost RecognizeMe dan ook 6,99 dollar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *