Apple lanceert JointVenture

Apple heeft een nieuwe dienst aangekondigd: JointVenture. Het is een dienst, voornamelijk gericht op kleine bedrijven, die een persoonlijke behandeling en snelle service aanbiedt. Nu kennen we natuurlijk AppleCare en ProCare, maar JointVenture gaat weer net een stap verder.

Nu vraagt u uzelf natuurlijk af wat u kunt verwachten van JointVenture. Ik zal de belangrijkste eigenschappen even opnoemen.

Ten eerste wordt u door de Apple Store op weg geholpen wat betreft het installeren van de nieuwe systemen. Zo zal de huidige data (bijvoorbeeld e-mail) van uw ‘oude’ computer of Mac overgezet worden. Tevens kan er meteen extra software, uiteraard in de Apple Retail Store aangeschaft, worden geïnstalleerd. Ook wordt uw eigen Joint Venture website geactiveerd, zodat u snel en gemakkelijk toegang heeft tot alle services (bijvoorbeeld online trainingen inplannen).

Ten tweede kunnen uw werknemers en u deelnemen aan een training bij de Apple Store. Bij een dergelijke training worden de basisvaardigheden met de Mac uitgelegd en krijgt u te horen hoe u de iPhone en/of iPad het beste kunt gebruiken binnen uw bedrijf. Naast deze trainingen zijn er maandelijkse workshops waaraan u kunt deelnemen.

Ten slotte zal Apple er voor zorgen dat u altijd ‘up’ bent. U kunt telefonisch contact opnemen met een zogenoemde Apple Genius. Er kan zo op afstand worden ingeschat hoe lang de reparatie gaat duren, zodat Apple eventueel zelfs kan zorgen voor leen-computers. Meestal zal er een MacBook Pro of MacBook Air worden uitgeleend. Uiteraard zijn deze systemen voorzien van Microsoft Office, Mail enz. zodat uw bedrijfsvoering gewoon door kan gaan. Indien u liever persoonlijk contact wilt hebben, kunt u natuurlijk ook gewoon een afspraak maken bij de Apple Store. Tevens zal er voor gezorgd worden dat uw systemen altijd geüpdatet zijn.

Dit klinkt natuurlijk heel leuk allemaal, maar wat gaat dit kosten? De kosten bedragen 499 dollar per jaar voor maximaal 5 gebruikers. Elke extra gebruiker kost u per jaar 99 dollar extra. Ja, inderdaad, de prijzen zijn in dollars… De dienst is op dit moment namelijk enkel beschikbaar in de VS. Wanneer zou de dienst ook in Europa beschikbaar zijn? Wordt de dienst überhaupt geïntroduceerd in Europa? Dat zijn vragen waar wij helaas nog geen antwoord op kunnen geven.

U leest de Engelse uitleg op de website van Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *