Wat te doen bij een kapotte iPhone?

iphone repareren

De iPhones van Apple zijn prachtige telefoons, die er door het design mooi uitzien en dit wil je eigenlijk ook zo houden. Maar hoe voorzichtig je er ook mee omgaat, onverwachts kan het zomaar gebeuren dat hij valt, waardoor hij beschadigd raakt of je een kapot scherm hebt.

Een oplossing om je telefoon niet teveel te beschadigen bij een val, kan een telefoonhoesje zijn. In veel gevallen zal een iPhone zonder hoesje, die valt, namelijk een beschadigd scherm opleveren. Maar een iPhone heb je eigenlijk ook voor het prachtige design, wat je met een hoesje dus verbergt. Daarvoor heeft Apple de iPhone natuurlijk niet op de markt gebracht, om het in een hoesje weg te stoppen. Een van de designkenmerken is dat hij vooral dun is. Met een hoesje heb je juist een extra dikke telefoon. Hoewel een hoesje ter preventie een goede oplossing is, zijn er dus enkele nadelen.

Verzekeren?

Een oplossing zou kunnen zijn om je telefoon te verzekeren. Vrijwel alle verzekeraars bieden wel een telefoonverzekering aan. Je kunt daar dan vaak je iPhone tegen val- en waterschade verzekeren voor een bedrag van rond de € 5,- tot € 10,-. Ook Apple zelf biedt met de AppleCare+ een dergelijke verzekering aan. Maar lees voor het afsluiten wel heel goed de zogenaamde kleine lettertjes door. Je hebt namelijk niet zomaar recht op een vervangend toestel, als alleen je scherm beschadig is en je telefoon nog wel goed werkt. Let ook op het eigen risico die de verzekering stelt. Gebruikelijk is het dat een telefoonverzekering een eigen risico kent om en nabij de € 50,-, wat best wel kan oplopen als je de overige kosten er bij optelt. Wanneer je maandelijks voor je iPhone betaald, dan blijft dit ongeacht eventuele schade gewoon doorlopen. Trap niet in verzekeringen die ook menen, dat de verzekering ook diefstal dekt. Diefstal is meestal al via je inboedelverzekering gedekt. Het dubbel verzekeren is volstrekt onnodig.

Laten repareren of zelf repareren?

In plaats van de reparatie door Apple zelf uit te laten voeren, kan je het ook op een goedkopere manier aanpakken en dit zelf doen, of door een andere specialist laten doen. Als je het zelf wilt proberen, download dan de handleiding van iFixit, dan kom je al een heel eind. Je moet alleen wel heel nauwkeurig en vol met geduld te werk gaan. Ben je toch te bang om zelf je iPhone open te halen, dan kan je dit door een expert, zoals bijvoorbeeld Foonz.nl laten uitvoeren. Zij hebben verstand van zaken, zijn gespecialiseerd op iPhone en kunnen dit ook nog eens snel doen. Onderzoek de mogelijkheden eens, zelfs al is je iPhone nog niet stuk, want een telefoon wordt vele keren per dag gebruikt, dus er is altijd een risico op schade aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *