De populariteit van de iPhone

De iPhone is al jaren één van de meest populaire smartphone. Niet alleen in Nederland maar ook in de rest van de wereld. Samen met Android heeft iOS (het mobiele besturingssysteem van de Apple iPhone) een marktaandeel van ruim 90%. De jaarcijfers van 2016 deden suggereren dat de iPhone weer op zijn retour was. Niets is minder waar want na de lancering van de iPhone 7 zit het marktaandeel van iOS weer flink in de lift. Niet voor niets was deze telefoon het meest populair in het eerste kwartaal van 2017.

Steeds meer apps

Door de populariteit van de iPhone neemt ook het aantal apps enorm toe. In het eerste kwartaal van 2017 waren er zo’n 2,2 miljoen apps in de App Store verkrijgbaar. Dat is ruim 200.000 meer dan aan het einde van 2016. Dagelijks worden er honderden apps gelanceerd. En dan wordt er nog niet eens gesproken over de updates die in bestaande apps worden uitgebracht. iPhone apps zijn dus booming busines.

Verdienmodellen van iPhone apps

Het toenemende aantal apps in de app stores zorgt ervoor dat steeds meer commerciële bedrijven de app markt betreden. Door het grote aantal app gebruikers is het interessant om een app uit te brengen en deze actief te promoten. Er zijn diverse verdienmodellen die kunnen worden ingezet om de app ontwikkelingskosten terug te verdienen. De meest voor de hand liggende methodes zijn om een vergoeding te vragen voor de download van een app of het plaatsen van advertenties. Echter bieden iPhone apps nog veel meer mogelijkheden om als inkomstenbron te dienen. Denk hierbij aan het aanbieden van premium content tegen betaling. Bijvoorbeeld voor extra functionaliteit of exclusieve informatie. iPhone gebruikers zijn in vergelijking met Android gebruiker bereid om meer te betalen voor het gebruik van apps. Hierdoor zijn in-app aankopen een goede manier om geld te verdienen met een iPhone app.

Meer weten over iPhone apps

Meer weten over het laten maken van een iPhone app? Neem dan even een kijkje op de website van Coffee IT. Hier vindt u meer informatie over iOS apps en de ontwikkeling hiervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *