Siri: een Virtual Personal Assistant voor de iPhone 4S

Gisteren heeft Apple tijdens het media-evenement Siri’s Virtual Personal Assistant geïntroduceerd. Dit is een virtuele assistent die je kunt aansturen met je stem. Natuurlijk kennen we al een spraakherkenningsfunctie om mensen te kunnen bellen, maar de VPA van Siri gaat verder. Zo kun je zelfs vertellen naar welk restaurant je wilt gaan, zodat er een tafel gereserveerd kan worden. Momenteel is de VPA enkel beschikbaar voor de iPhone 4S. Hoogstwaarschijnlijk zal dat liggen aan het feit dat een dergelijke functie veel rekenkracht vraagt.

Door de home knop ingedrukt te houden opent Siri en kun je direct een vraag stellen. Indien de VPA je vraag begrijpt, zal hij direct voor je aan de slag gaan en de resultaten tonen. Vooralsnog is Siri enkel in het Engels, Frans en Duits beschikbaar, maar men verwacht dat in de toekomst taalupdates worden uitgegeven.

De functie maakt gebruik van Wolfram Alpha. Hierdoor kun je ook de wat algemenere vragen stellen. Wolfram Alpha, een webservice, bestaat al langer en werkt in principe hetzelfde als Siri.

Sms’en wordt al helemaal makkelijk met Siri. Het enige wat je hoeft te doen, is het bericht in te spreken. Het werkt ook via Bluetooth-headsets, waardoor het bijvoorbeeld zeer makkelijk te gebruiken is in de auto. Ontvangen berichten kunnen immers ook voorgelezen worden, waardoor je je iPhone niet hoeft vast te pakken.

Hieronder een video met wat meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *