Nieuwe iPhone 5 wordt op 4 oktober aangekondigd

Volgens verschillende bronnen zal Apple zijn volgende media-evenement laten plaatsvinden op dinsdag 4 oktober. Het lijkt er dus op dat de nieuwe iPhone 5 eindelijk zal worden geïntroduceerd. Een paar weken later zal het toestel dan ook daadwerkelijk te verkrijgen moeten zijn.

De laatste geruchten geven aan dat de iPhone 5 uitgerust zal zijn met dezelfde processor als de iPad 2, de dualcore a5 processor. Tevens zal de smartphone een 8 megapixel camera krijgen en zal ook het uiterlijk veranderen.

Normaal gesproken verzorgde Steve Jobs de presentatie van nieuwe producten, maar omdat hij onlangs is afgetreden als CEO van Apple, zal Tim Cook dit nu van hem overnemen. Een paar bronnen melden echter wel dat hij daarbij hulp zal krijgen van enkele andere hoge mannen bij Apple.

Normaal gesproken verstuurt Apple de uitnodigingen voor een dergelijk media-evenement ongeveer 1 week van tevoren, waardoor we deze in principe volgende week kunnen verwachten.

Naast de bovenstaande geruchten, is er nog een ander interessant nieuwtje: Al Gore, een lid van de Raad van Bestuur van Apple, heeft min of meer bevestigd dat er in oktober een nieuwe iPhone 5 zal komen. Normaal gesproken is het medewerkers van Apple absoluut niet toegestaan om dergelijke dingen te zeggen, dus waarschijnlijk heeft hij zich versproken of zijn er te voorbarige conclusies getrokken.

Toch lijkt 4 oktober een zeer aannemelijke datum voor de introductie van de iPhone 5. Tevens zal Apple dan meer over iCloud duidelijk maken en zal iOS 5 officieel worden uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *